Interview: First Officer Embraer series, Joost Westhof, KLM

#Korte introductie over jezelf/ je vliegopleiding en waar je nu vliegt en sinds wanneer
Mijn naam is Joost Westhof, in 2012 afgestudeerd aan AIS Flight Academy. Inmiddels weer wonend in Groningen waar ik vandaan kom na 12 jaar in Amsterdam en in het buitenland gewoond te hebben. Momenteel ben ik werkzaam als First Officer bij KLM. Daar vlieg ik bij KLM Cityhopper op de Embraer series wat mij enorm goed bevalt. In December 2019 ben ik begonnen met werken bij KLM. Hiervoor heb ik ervaring op mogen doen bij verschillende airlines. Mijn vlieg carrière na AIS Flight Academy ben ik begonnen op de Jetstream bij AIS Airlines. Omdat ik de Jetstream type rating had kreeg ik na een half jaar de kans om te werken bij Blue Islands op Guernsey (Britse Kanaaleilanden). Hier heb ik 2,5 jaar gewoond. Eerst vloog ik op de Jetstream en daarna omgeschoold op de ATR, dit was een enorm leerzame en gave tijd. Vervolgens kreeg ik de kans bij Wizz Air om op de Airbus A320 te vliegen vanuit Polen. Hier heb ik een jaar gewerkt. Echter ik wilde graag weer vanuit Nederland vliegen en met de Airbus rating op zak kon ik solliciteren bij easyJet met basis Amsterdam. Daar heb ik vervolgens 2,5 jaar met veel plezier gewerkt vanaf Schiphol. Uiteindelijk kwam de ultieme kans bij KLM voorbij, een kans waarvan ik niet verwacht had dat die zou komen, maar zo zie je maar, het is mogelijk.

#Hoe ziet jouw werkdag er als piloot uit 
Een typische dag als piloot is er niet echt vind ik. Sommige dingen zijn iedere keer in de voorbereiding hetzelfde, echter waar je verblijft en wanneer je je aanmeldt brengt een boel variatie in de werkdagen. De ene keer moet je vroeg uit je bed en begin je ver voordat de zon opkomt aan je werkdag vanuit een hotel, de andere keer heb je een late aanmeldtijd nadat je vanuit huis komt. Dat brengt ook veel variatie in wat je in je vrije tijd kan doen en beleven. Als je bijvoorbeeld vroeg op een leuke bestemming aankomt, bijvoorbeeld Venetië of Florence, dan heb je veel tijd om wat leuks te doen. Echter de korte stops zijn er ook met minimale rust en dus weinig tijd over. Bij easyJet vanuit Amsterdam hadden we vrijwel geen nachtstops waardoor je praktisch iedere avond weer in je eigen bed lag. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Wat voorbereiding betreft is het overal redelijk gelijk. Je meldt je aan, zoekt je collega’s en neemt het weer, de notams en het vliegplan door. Vervolgens bepaal je met je collega de brandstof waarna je vertrekt naar het vliegtuig met de crew. Het vliegen zelf, althans de uitvoering van de vlucht, is bij alle airlines redelijk gelijk is mijn ervaring. Het weer, drukte of technische issues kan de dag soms redelijk uitdagend maken maar als je het gezamenlijk tot een goed uiteinde weet te brengen geeft dat een goed gevoel. Wat betreft routes kan er veel variatie zijn. De ene dag vlieg je naar Engeland met drukke ATC en veel verkeer, de andere dag vlieg je naar Tel Aviv via Griekenland of naar Scandinavië langs de fjorden enzovoorts.

#Wat vind je nou zo leuk aan dit beroep 
Werken als piloot in bij een airline is een baan met enorm veel uitdagingen. Dat begint eigenlijk al bij de opleiding. In het begin kan je enorm tegen die berg werk aan kijken echter als je je erin vast bijt en het uiteindelijk allemaal haalt is dat echt fantastisch. Mijn eerste baan voelde echt als een soort winst in de loterij (dit was dan ook in crisistijd). Dit komt naar mijn mening omdat je er al zoveel tijd en geld in gestoken hebt en dan betaald het zich uit. Je kan als piloot ook enorm veel leuke stappen maken in je carrière. Ik zelf ben al een aantal keren geswitcht van baan (wat overigens best wat energie kost), maar iedere keer deed ik dat voor die stap dichterbij mijn uiteindelijke doel. Voor mij persoonlijk was dat het vliegen vanaf Schiphol bij een mooie maatschappij waar je een mooie carrière kan opbouwen. Als je dat dan uiteindelijk bereikt is dat geweldig. Ook het werken met veel verschillende mensen met een andere achtergrond in diverse landen maakt het werk enorm interessant. Het vliegen zelf blijft voor mij persoonlijk het leukst. Vooral het handmatige besturen van een vliegtuig in uitdagende weersomstandigheden. Maar ook ontspannen aan de dag beginnen op FL400 bij zonsopkomst boven de Alpen met een kop koffie, dan denk ik altijd weer, het kan altijd slechter ;).

#Welke tips heb jij voor iedereen die piloot wil worden?  
Er zijn talloze tips die ik iemand zou kunnen geven die piloot zou willen worden, een aantal belangrijke voor mij zal ik hieronder opnoemen:

–       Zoek een vliegschool die bij je past en waar je je prettig voelt. Staar je niet blind op 1 school maar ga naar open dagen, praat met studenten en doe research.

–       Wees je bewust van de financiële consequenties wanneer het even tegenzit. Zorg voor een plan B waarop je terug kan vallen. Laat je goed voorlichten door een bank en wees kritisch. 

–       Om die ene baan te vinden moet je af en toe het geluk hebben in de zin van de juiste plek en de juiste tijd. Echter wanneer deze kans voorbij komt, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je die kans grijpt.

–       Last but not least, geniet vooral van de opleiding en de leuke vluchten want de tijd gaat sneller dan je denkt.

#Waarom zou jij AIS aanbevelen
Ik heb AIS ervaren als een school waar een nuchtere en “hands on” mentaliteit heerst. Waar genoeg tijd is voor veel gezelligheid maar waar je er ook gewoon moet staan. Doordat AIS een relatief platte organisatie is heerst er een vrij laagdrempelige sfeer waardoor je elkaar makkelijker leert kennen. Dat maakte het heel persoonlijk en prettig. De theorie wordt klassikaal gegeven met een instructeur, dat concept is naar mijn mening beter dan computer based training vanwege het feit dat een instructeur het goed en praktisch kan uitleggen als je er even niet uit komt. In de tijd dat ik mijn opleiding deed had je bij AIS veel vliegtuigen tot je beschikking waardoor je vrijwel iedere dag kon vliegen als het weer tenminste meezat. Hierdoor ben ik relatief snel door mijn opleiding gekomen waardoor ik vrijwel direct na mijn opleiding in crisistijd een baan had bij AIS Airlines. Dit traject met AIS Airlines biedt de studenten de kans op die eerste baan en vlieguren die vanzelfsprekend enorm belangrijk zijn. Al met al, doe wat goed voelt, ik kan AIS zeker aanbevelen vanuit mijn ervaring. Succes en veel plezier!