Interview: First Officer Boeing 737 Anne Klein-Haneveld, Corendon

Hoi! Kan je jezelf voorstellen?
Mijn naam is Anne Klein-Haneveld en ik ben 25 jaar oud.

Ik ben begonnen aan de vliegopleiding bij AIS Flight Academy in september 2013 en heb deze afgerond in november 2015. Momenteel ben ik werkzaam als First Officer voor Corendon Dutch Airlines op de Boeing 737-800NG. We zitten gebaseerd in Amsterdam, oftewel Schiphol Airport.

Kun je in het kort een werkdag beschrijven als piloot?
Een werkdag als piloot kan er heel erg verschillend uitzien.
Vanaf je home base vliegen of niet, er zijn ook dagen dat je met de crew in een taxi stapt en dan richting een andere basis gaat.  

Ook is het geen 9 tot 5 baan, vaak begint de werkdag op rare tijdstippen. Als voorbeeld neem ik een dag bij Corendon Dutch Airlines. Bijvoorbeeld een vlucht naar Brazilië. Het is natuurlijk niet mogelijk om in 1 stretch (zonder tussenlandingen) naar Brazilië vliegen in een B737-800 vanaf Amsterdam.

Vandaar mijn volgende verhaal:
Met Corendon vliegen we naar vakantiebestemmingen, Corendon is dan ook een vakantie aanbieder. In de zomer zijn dit vaak kortere afstanden, zo doen we dan voornamelijk bestemmingen rond de Middellandse Zee. (Dit zijn afstanden die we heen en terug kunnen vliegen op 1 dag.) Om in de wintertijd de zon te kunnen vinden moeten we al snel een stuk verder vliegen, bijvoorbeeld naar Gambia (Afrika) of de Canarische Eilanden (Spanje). Deze afstanden zijn langer waardoor we het soms niet meer redden om in 1 dag heen en terug te vliegen. Dan spreek je van een Lay-Over; oftewel we slapen op bestemming om vervolgens de terugreis een dag of een paar dagen later te kunnen uitvoeren. Afgelopen winter hebben wij als Airline voor het eerst een nieuwe bestemming aangevlogen.
Namelijk Natal in Brazilië. Dit lukt met een Boeing 737-800 niet in 1 keer dus gaan we vanaf Amsterdam een tussenstop maken op Tenerife om vervolgens onze reis te vervolgen naar Brazilië. Tijdens deze tussenstop tanken we en doen we een crew wissel. Dus de crew die het eerste stukje Amsterdam – Tenerife heeft gevlogen gaat dan van het vliegtuig af en een nieuwe crew die al op Tenerife is gaat aan boord om de vlucht te vervolgen naar Brazilië. Zij komen dan aan op Brazilië, doen een turnaround (passagiers in en uitladen, tanken, bagage etc) en vliegen het vliegtuig weer terug naar Tenerife. Eenmaal weer op Tenerife aangekomen stapt deze crew weer af en stapt de ‘uitgeruste’ crew weer aan boord om het laatste stukje Tenerife – Amsterdam te vliegen. De crew die dan nog op Tenerife achter blijft en aan het rusten is zal een dagje later als passagier meegaan met een andere Airline en zo weer terug worden gepositioneerd naar Amsterdam. Hoe ziet onze tijd er dan uit tijdens het rusten op (in dit geval) Tenerife?

We hebben een aangewezen hotel op Tenerife waar we elke keer met een speciale Taxi bus naartoe worden gebracht en op worden gehaald. Afhankelijk van de tijdsduur die we hebben gaan we met z’n allen een hapje eten in een nabijgelegen eettentje of bestellen we wat eten in het hotel. Soms hebben we wat meer tijd en dan kun je ook aan het zwembad nog een beetje ontspannen of er een paar uurtjes het eiland ontdekken. Het gaat er wel om dat je voldoende rust om weer fit te kunnen vliegen. Het is dus ook geen vakantie.  

Wat vindt je het leukst aan het beroep als piloot?
Eigenlijk vind ik alles leuk aan dit beroep. De krachten die vrijkomen tijdens een Take-off om vervolgens het vliegtuig de lucht in te tillen blijven toch wel iets magisch hebben. Ik vind het fijn om precies en perfectionistisch te werken. Nu doen wij in de luchtvaart alles volgens checklisten en procedures. Alles ligt vast in voorgeschreven SOP’s (regels) waar we ons als crew aan moeten houden. Dit vind ik erg plezierig werken. Het geeft namelijk structuur maar ook eenheid. Want ook al zit je met een collega in de cockpit die wellicht een hele andere nationaliteit heeft gehad, dan bieden die SOP’s weer een leidraad waardoor iedereen weet waar hij of zij aan toe is en kan er geen miscommunicatie ontstaan.

Verder vind ik het superleuk om tijdens een turnaround te managen of alles goed verloopt. Want er moet heel veel gebeuren in een relatief korte tijd. De passagiers gaan van boord samen met de daarbijbehorende bagage die ze bij zich hebben in de cabine. De bagage van de nieuwe passagiers die ingecheckt zijn zitten in de cargo hold. Meestal komt er ook een schoonmaakploeg aan boord die een snelle ronde doet door de cabine en de toiletten. De brandstof leverancier staat buiten te wachten totdat we doorgeven hoeveel brandstof we weer mee willen nemen naar onze volgende bestemming. Als piloten zelf doen wij ook onze eigen checks weer in de cockpit. Oftewel, de cockpit word weer helemaal gereed gemaakt en klaar gezet voor de volgende vlucht. We doen buiten een rondje rond het vliegtuig (walkaround) om te kijken hoe de status van het vliegtuig is aan de buitenkant. En als piloten onder elkaar geven we een briefing over hoe we de terugvlucht gaan doen en wat te verwachten. Dan komen de nieuwe passagiers alweer aan boord en zijn we spoedig weer gereed voor vertrek. 

Heb je tips voor de jongens en meisjes die piloot willen worden bij AIS Flight Academy?
De tips die ik zou willen meegeven zijn de volgende: Kies voor dit beroep omdat het je passie is en niet omdat je geld wilt verdienen; als je piloot wilt worden moet je 100% zeker zijn dat dit is wat je wilt. Een motief als ‘geld verdienen’ valt daar wat mij betreft niet onder. Tijdens de opleiding maar ook nog enige tijd daarna zul je offers moeten brengen. Er zal heel erg hard gewerkt moeten worden en al je vrije tijd zal erin zitten. De luchtvaart is een erg dynamische sector met vele mogelijkheden en kansen. Motivatie, passie en voorbereiding zijn DE sleutelwoorden om je carrière als piloot tot een succes te laten verlopen. En wat je dan in handen hebt is een prachtige en stralende carrière in de lucht met het mooiste kantoor die je je maar kunt voorstellen. Ik leer nog elke dag. Als piloot ben je nooit uitgeleerd, je wilt jezelf blijven verbeteren en blijft streven naar het hoogst haalbare. Herken jij jezelf in mijn woorden en voel je binnen in jezelf die kriebel en drive? Volgensmij weet je dan genoeg!