Persbericht:
Naast Cadetship voor verkeersvliegers introduceert AIS nu ook een vliegende start voor stewardessen & stewards!

LELYSTAD – AIRPORT, 15 juni 2016

Recent is AIS Flight academy een cadetship gestart voor verkeersvliegers, daarnaast wordt er in september een opleiding voor stewardessen & stewards gestart die net zoals de andere opleidingen van AIS erop gericht is om de kandidaten direct aan een baan te helpen.

In de praktijk blijkt dat reguliere opleidingen niet goed aansluiten bij het selectieproces van cabine personeel. Wij selecteren de kandidaten op een hoger niveau en zullen meer praktijk gericht gaan opleiden. Hierdoor sluiten we beter aan op de vragen op de arbeidsmarkt.

De opleiding duurt ca. 4 maanden en is een gecomprimeerde opleiding die naadloos aansluit aan de wensen van diverse luchtvaartmaatschappijen. De opleiding is opgezet in samenwerking met onze partner luchtvaartmaatschappijen. Naast de gebruikelijke vakken zal men ook dieper op de luchtvaart theorie vakken ingaan. De veelvuldige praktijk ervaring die men tijdens de opleiding in het vliegtuig opdoet maakt deze opleiding uniek in zijn soort. aldus Nicole Scheffer CCO AIS Flight Academy.

Heb je een afgeronde HAVO, of praktijkgerichte opleiding met minimaal MBO 4 niveau en heb je altijd al willen vliegen, dan krijg je nu de kans om de compacte praktijk en doel gerichte opleiding tot stewardess bij AIS te volgen.